Bemutatkozás

Tisztelt Látogató!

Dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka vagyok, a Fehér Kígyó Gyógyszertár, Orvosi Központ és Üzletház tulajdonosa.

Kérem, engedje meg, hogy néhány szóban bemutatkozzam.

1992. márc.12-én nyitottam meg patikámat, a Fehér Kígyó Gyógyszertárat. Ezzel egy álmom vált valóra. Saját patikámban tudom az emberek egészségét szolgálni a mindenkori tudomány legmagasabb fokán.

A Fehér Kígyó elnevezés hagyománytiszteletből született, mivel Orosházán már a múlt század elején is működött ilyen név alatt gyógyszertár. Emblémánk a gyógyításban ma is használatos kehely és kígyó szimbóluma. A kígyó a viruló egészséget jelképezi, a kehely pedig a csodaszert, illetve a gyógyszert.                                                                                     

A vállalkozás fejlődését jelzik a következő dátumok:

1996. november 30-án nyitottam meg a Fehér Kígyó Orvosi Központot, melyben jelenleg 25 szakorvos rendel; 

2001. november 29-én pedig a Fehér Kígyó Üzletházat.

Az évek során több társadalmi funkciót elláttam, s ellátok.

A MGYK Békés Megyei Szervezetének több mint 10 évig alelnöke, majd elnökségi tagja voltam. Jelenleg megyei küldött vagyok.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetségének megalakulása (1991) óta vagyok tagja, jelenleg a MOSZ Békés Megyei Szervezetének elnöke,

a Magyar Gyógyszerészeti Társaság Békés Megyei Szervezete elnökségének tagja. Korábban elnöke voltam 20 évig.

Tag vagyok immár 5 éve a szegedi Soroptimist Clubnak is.

A Fehér Kígyó Gyógyszertár minden munkatársa elkötelezett a betegek teljes körű, szakszerű ellátására. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészségmegőrzésre. Minden szűrővizsgálatokra nyitottak vagyunk. Több megyében is végeztünk szűréseket: iskolákban, tanyavilágban, Orosházán és környékén, Békéscsaba sétáló utcáján, a Hajléktalanszállókban, Művelődési Házakban.

Rendszeresen tartunk előadásokat, továbbképzéseket orvosok és gyógyszerészek részére. 

Komoly szakmai ismeretek birtokában, s bizonyításával nyertük el a házi és a kórház orvosainak a bizalmát. Kitartó munkánk eredményeképp Patikai Esték keretében tudományos előadások hangzottak el szerdánként a patika előadó termében. Az új gyógyszerek megismerését, illetve az orvos, szakorvos, gyógyszerész kollégák egymás megismerését is segítették ezek az összejövetelek.

Tudásunkat, tapasztalatainkat iparkodunk fiatal kollégáinknak átadni, hogy a gyógyszerészet aktuális tudománya, hivatásunkon keresztül a beteg emberek javát szolgálja! Akkreditált gyógyszertárként részt vállalunk gyógyszerészek oktatásában, több éven keresztül gyógyszertári asszisztenseket is oktattunk elméleti és gyakorlati tárgyakra.

Szakmai elismerések:

  • az Év patikája megtisztelő címet kaptam a Magángyógyszerészek Országos Szövetségétől 1993-ban
  • az Egészségügyi Miniszter elismerő oklevelét kapta a gyógyszertárunk kollektívája 1999-ben
  • a Szövetség Emlékplakettja elismerést adományozta a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége a nemzeti privátgyógyszerészet kialakításában és formálásában végzett tevékenységéért 2007-ben
  • Koritsánszky Ottó Emlékérem kitüntetésben részesített a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöksége a hazai és a határontúli szakmai kapcsolatok terén kifejtett tevékenysége elismeréseként 2008-ban
  • Kempler Kurt Emlékérem kitüntetésben részesített a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöksége a gyakorló gyógyszerészi tevékenységet népszerűsítő kiemelkedő munkássága elismeréseként
  • Pro Homile Nobile Pharmaciae kamarai kitüntetést kaptam 2018 decemberében.

Felelősségteljes hivatásomat a fiaim is folytatják.
Mindketten a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakgyógyszerészek. Dr. Herczegfalvi László Csongrádon a Központi Gyógyszertárnak (2013.nov.1.), Dr. Herczegfalvi Csanád pedig Szegeden a DÓM Patikának (2016.dec.8.) a személyi jogos gyógyszertárvezetője.

A gyógyszerészi gondozást közösen is végezzük. Orosháza mellett Csongrádon és Szegeden is. Szegeden például a Senior Centerben, Makkosházi Nyugdíjas Klubban, Klebelsberg-telepi Összefogás Házában végeztünk ingyenes szűrővizsgálatokat, előadással egybekötve.

Szeretnénk a szakma, különösen a gyógyszerészet társadalmi megbecsülését növelni, ezért ösztöndíjat alapítottunk az SZTE Tehetségpontnál.

A Soroptimist Club Szeged életébe bekapcsolódva is módomban állt tenni a tehetséges fiatalokért.

Ingyenes szűréseket végeztünk a GEMMA Központ játszóterének átadásán, melyre 1 millió Ft támogatást adtunk egy pályázat segítségével.

Megújuló honlapunkkal az Ön egészségéért szeretnénk tenni!